Naturalne Gotowanie – kulki ziemniaczane z patisonami

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 słoik patisonów konserwowych np. Firma Bracia Urbanek
  • sól, pieprz
  • bułka tarta olej do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie.

Ziemniaki gotujemy a następnie, jeszcze gorące mielimy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Kiedy nieco przestygną, dodajemy jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy odcedzone z zalewy i pokrojone patisony konserwowe Firma Bracia Urbanek. Całość mieszamy a z masy formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy w mocno rozgrzanym oleju. Kulki podajemy z pokrojonymi patisonami, całość ozdabiamy natką pietruszki. 

Więcej podobnych przepisów na: www.urbanek.com.pl



Komentarze:

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Graficzne pułapki CAPTCHA
Wprowadź znaki widoczne na obrazku.